Ga naar de hoofdinhoud

Melding

Er zijn steeds meer uitbraken van mazelen in Europa. Heb je vragen of wil je meer informatie over mazelen of de vaccinatie tegen deze ernstige infectieziekte?

Lees meer

Vanaf 1 maart geen griepprik meer voor zwangeren

Zwangere vrouw die vaccin heeft gehad

Tijdens het griepseizoen, van 15 oktober tot 1 maart, kunnen zwangeren vanaf 22 weken zwangerschap naast de vaccinatie tegen kinkhoest, ook de griepprik halen. Inmiddels is het bijna 1 maart, dit houdt in dat we de griepprik nog een aantal dagen beschikbaar geven. Wil je de prik nog? Maak dan nog snel een afspraak.
 

Zowel kinkhoest als griep zijn infectieziekten waar baby’s erg ziek van kunnen worden. Soms met een opname in het ziekenhuis of overlijden tot gevolg. Het is veilig om de vaccinatie tegen kinkhoest en griepprik gelijktijdig te halen. Dit kan al vanaf 22 weken zwangerschap. Zwangeren met een medische indicatie kunnen voor de griepprik bij de huisarts terecht.

Afspraak maken

Woon of verblijf je in de regio Rotterdam-Rijnmond, dan kun je je via Mijn CJG Rijnmond aanmelden. Hiervoor heb je wel een DigiD nodig. In een paar stappen meld je je aan bij het CJG en kun je een afspraak maken op één van onze CJG-locaties.

Lukt het niet om je aan te melden, bijvoorbeeld omdat je geen DigiD hebt? Neem dan contact op met ons contactcentrum. Onze professionals helpen je dan verder.