Ga naar de hoofdinhoud

Melding

Er zijn steeds meer uitbraken van mazelen in Europa. Heb je vragen of wil je meer informatie over mazelen of de vaccinatie tegen deze ernstige infectieziekte?

Lees meer

Haal jij ook je MenACWY-prik?

Binnenkort is het weer zover, dan mag jij de MenACWY-prik halen. Deze beschermt jou en anderen tegen de meningokokkenziekte, een ernstige infectieziekte die bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking kan veroorzaken. De prik valt onder het Rijksvaccinatieprogramma van het RIVM.

Doelgroep voor het halen van Men ACWY vaccinaties uit het RVP

Waar en wanneer

In de brief van het RIVM staan de datum, tijd en priklocatie bij jou in de buurt om de prikken te halen. Neem de vaccinatiekaart(en) en het vaccinatiebewijs van het RIVM mee. Ook van vaccinaties die je eventueel eerder hebt gehad.

Bijlage uitnodiging MenACWY-vaccinatie

Dit is de bijlage die zit bij de uitnodiging van het RIVM voor de MenACWY-vaccinatie. Vertaal deze pagina door de translate functie. Deze is rechtsboven op de website te vinden.

Kan jouw kind de prik(ken) niet komen halen?

Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Hier geven we aan wanneer je de prik alsnog kan halen.

Vragen of meer informatie

Op deze website vind je meer informatie over de prikken van het Rijksvaccinatieprogramma en video’s over de vaccinatiedagen.

Toestemming geven: vaccinatiegegevens uitwisselen met het RIVM

Wij vragen aan alle ouders en jongeren om de vaccinatiegegevens met het RIVM te delen. Dit is belangrijk om zeker te weten dat jouw kind de juiste vaccinatie(s) op het juiste moment krijgt. Wanneer je geen toestemming geeft, blijf je van het RIVM uitnodigingen ontvangen.

Om deze gegevens te mogen uitwisselen is er toestemming van jou als ouder of een wettelijke vertegenwoordiger nodig. Dit vragen we voordat we de prik geven.

Let op: is je kind nog geen 16 jaar en kun jij er als ouder of wettelijk vertegenwoordiger niet bij zijn? Vul dan onderstaande in en laat je kind het ondertekend meenemen.

0 Ik geef toestemming aan CJG Rijnmond om de gegeven vaccinatie(s) op naam van mijn kind uit te wisselen met het RIVM.
 0 Ik geef deze toestemming niet.

Handtekening ouder/wettelijke vertegenwoordiger:

Handige informatie en tips ter voorbereiding op de afspraak:

  • Kijk op de pagina Mijn afspraak of scan de QR-code:
    • Om je kind voor te bereiden op de prik.
    • Wat je kunt doen als je kind prikangst heeft.
  • De prik komt in de bovenarm. Laat je kind makkelijke kleding aantrekken, bijvoorbeeld een shirt met korte mouwen.
  • Parkeren is tijdens de vaccinatiedag gratis.