Ga naar de hoofdinhoud

Melding

Er zijn steeds meer uitbraken van mazelen in Europa. Heb je vragen of wil je meer informatie over mazelen of de vaccinatie tegen deze ernstige infectieziekte?

Lees meer

Contact

Je kan ons alles vragen over vaccinaties. We hebben informatie voor je, gaan graag met je in gesprek en als jij dat wilt dan geven we advies. Ook als je twijfelt of je een prik wilt halen.

Vrouw met mobiel

Meestgestelde vragen

Wij helpen je graag verder

Bekijk alle veelgestelde vragen
Hoe maak ik een afspraak voor de vaccinaties tijdens de zwangerschap?

Je kan via Mijn CJG Rijnmond zelf een afspraak maken voor de vaccinatie tegen kinkhoest en de griepprik. Om in te loggen heb je je DigiD nodig.

Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op. Houd je BSN-nummer bij de hand.

Hoe maak ik een afspraak voor de vaccinaties van mijn kind?
Kinderen tot en met 9 jaar krijgen hun vaccinaties tijdens een consult op één van onze CJG-locaties. Naast de vaccinaties, volgen we de ontwikkeling en onderzoeken we de gezondheid van je kind. Je krijgt hiervoor een uitnodiging van het CJG. Kinderen van 10 jaar (voor HPV-vaccinatie) en jongeren van 14 jaar (voor MenACWY-vaccinatie), worden voor onze vaccinatiedagen uitgenodigd. Zij worden hiervoor door het RIVM uitgenodigd.
Hoe maak ik een afspraak voor de vaccinatiedagen?

Voor onze vaccinatiedagen hoef je geen afspraak te maken. Je (kind) ontvangt via het RIVM een uitnodiging via de post.

Ik wil mijn afspraak verzetten. Hoe kan ik dat doen?

Zwangeren

  • Mocht je toch niet kunnen op het gekozen moment, dan kun je de afspraak in Mijn CJG Rijnmond verzetten. De gemaakte afspraak staat onder Mijn afspraken.
    Lukt het niet, neem dan contact met ons op.

Kinderen

  • Op een CJG-locatie: neem dan contact met ons op. We plannen dan samen een nieuwe afspraak in. 
  • Tijdens vaccinatiedagen: heeft je kind een uitnodiging voor de vaccinatiedagen en kun je niet op het tijdstip dat aangegeven staat? Kom dan op een ander moment of ga naar een andere priklocatie. Dit hoef je niet vooraf aan ons te melden.
Hoe kan ik mijn afspraak annuleren?

Zwangeren:

  • Via Mijn CJG Rijnmond kun je jouw afspraak annuleren. Log in met jouw DigiD. Ga naar de afspraak en klik vervolgens op Geen belangstelling.

Kinderen:

  • Afspraak op een CJG-locatie: we vragen je uiterlijk 24 uur van tevoren de afspraak af te zeggen. Neem hiervoor contact met ons op.
  • Afspraak op een vaccinatiedag: kijk in onze agenda of je op een ander moment de vaccinatie(s) kan halen. Je hoeft de afspraak niet af te zeggen.
Bekijk alle veelgestelde vragen