Ga naar de hoofdinhoud

Melding

Er zijn steeds meer uitbraken van mazelen in Europa. Heb je vragen of wil je meer informatie over mazelen of de vaccinatie tegen deze ernstige infectieziekte?

Lees meer

CJG-jeugdarts Ilona Konijn vertelt in Trouw over vaccinatietwijfels

De vaccinatiegraad van baby's is voor het eerst onder de 90% gezakt. Een zorgelijke situatie, want bij een vaccinatiegraad lager dan 95% krijgen infectieziekten de kans om uit te breken.

Trouw artikel: Luisteren naar de vaccinatietwijfelaars

Er zijn veel verschillende redenen waarom ouders hun kind niet laten inenten. Jeugdarts Ilona Konijn van CJG Rijnmond vertelt er meer over tegen Trouw.

CJG Rijnmond voert het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) uit in de regio Rotterdam-Rijnmond. Hierdoor heeft het CJG zicht op ouders die hun kind niet laten vaccineren of hier nog over twijfelen. Ilona is jeugdarts bij het CJG en ontvangt in haar spreekkamer ook ouders die vragen hebben.

'Dan lezen ze op internet over de zogenaamde gevolgen van een vaccinatie of ze horen een verhaal van een buurvrouw', vertelt ze aan Trouw. In het artikel gaat Ilona in op de verschillende redenen waarom ouders hun kind niet vaccineren. Ook bespreekt ze haar aanpak in de spreekkamer en oppert ze mogelijkheden waarop het RIVM de doelgroep beter kan bereiken.

Meer over het Rijksvaccinatieprogramma

Op deze website vind je meer informatie over de 12 infectieziekten waartegen we vaccineren en het Rijksvaccinatieprogramma. Ook vind je er antwoorden op veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld hoe je je kind kan voorbereiden op de prik en wat je kan doen als je kind prikangst heeft. Voor kinderen en jongeren maakten we ook video’s over onze vaccinatiedagen.