Ga naar de hoofdinhoud

Melding

Er zijn steeds meer uitbraken van mazelen in Europa. Heb je vragen of wil je meer informatie over mazelen of de vaccinatie tegen deze ernstige infectieziekte?

Lees meer

Betrouwbare informatie

Er bestaan verschillende apps en websites met betrouwbare vaccinatie-informatie. Wij hebben hieronder een aantal apps en websites verzameld waarvan wij denken dat ze iets toevoegen voor jou.

Man achter laptop
Logo GGD reisvaccinaties

GGD reist mee

Deze app van GGDReisvaccinaties.nl is bedoeld voor reizigers naar (sub)tropische bestemmingen. De app maakt gebruik van GPS en kan ook offline gebruikt worden. Je vindt er handige reistips, informatie over het land en vaccinaties en veelgestelde vragen. Kosten: de app is gratis.

RIVM: Bescherm je baby tegen kinkhoest. Haal de 22wekenprik.nl

Kinkhoestprik voor zwangeren (22 wekenprik)

Het RIVM maakte een website over de kinkhoestvaccinatie voor zwangeren.

Logo KWF Kanker Bestrijding

KWF Kankerbestrijding

Het KWF zet zich in voor bestrijding van kanker door wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, ondersteuning van patiënten en fondsenwerving. Dat gebeurt samen met vrijwilligers, donateurs, patiënten, artsen en onderzoekers. Op de website vind je onder meer informatie over het humaan papillomavirus dat verschillende soorten kanker veroorzaakt en de HPV-vaccinatie.

Bijwerkingencentrum Lareb logo

Lareb

Bijwerkingencentrum Lareb is het kenniscentrum op het gebied van veiligheid van geneesmiddelen. Lareb verzamelt informatie over alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in Nederland. Het signaleert risico's van het gebruik van geneesmiddelen en vaccins in de dagelijkse praktijk. Via de website vind je informatie over bijwerkingen. Je kunt ook zelf melding maken van bijwerkingen.

Logo Moeders van morgen lareb

Moeders van morgen

Bijwerkingencentrum Lareb is het kenniscentrum op het gebied van veiligheid van geneesmiddelen. Op deze website vind je meer informatie over geneesmiddelengebruik tijdens de zwangerschap en geven van borstvoeding.

Logo Nederlandse Meningitis Stichting

Meningitis Stichting

Deze stichting geeft je betrouwbare informatie over meningokokken, hersen(vlies)ontsteking en bloedvergiftiging (sepsis). Bijvoorbeeld over ziektebeelden, behandeling, gevolgen, maar ook het voorkomen van de ziekten. Bij de Nederlandse Meningitis Stichting kun je je verhaal kwijt of in contact komen met lotgenoten.

Vaccinatie tegen meningokokkenziekte voor jongeren

Het RIVM maakte een website voor jongeren met informatie over de meningokokkenprik en meningokokkenziekte. Je vindt er verhalen van jongeren die met deze ziekte te maken hebben gehad. Ook vind je hier alles over bijwerkingen en de bijsluiters, maar ook onderzoek en literatuur.

Logo RIVM

Rijksvaccinatieprogramma

Op deze website staat alle informatie over het Rijksvaccinatieprogramma zoals het Rijksvaccinatieschema, vaccinaties, bijwerkingen en bijsluiters. Maar ook informatie over infectieziekten, onderzoek en literatuur.

Logo Het vaccinatiesboekje

Vaccinatieboekje

Registreer al jouw (Rijks)vaccinaties via de website of in de app. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar het gele vaccinatieboekje en weet je altijd welke vaccinaties je al hebt gehad. Hiermee voorkom je dat je dubbel wordt gevaccineerd. In de app staat een overzicht van het Rijksvaccinatieprogramma en zit een handige zoekfunctie waarop je per land kan zoeken welke vaccinaties je nodig hebt voordat je op reis gaat. Zo krijg je per land een overzicht met infectieziekten. Kosten: de app is gratis.