Ga naar de hoofdinhoud

Melding

Er zijn steeds meer uitbraken van mazelen in Europa. Heb je vragen of wil je meer informatie over mazelen of de vaccinatie tegen deze ernstige infectieziekte?

Lees meer

Haal jij ook je DTP-BMR prik?

Binnenkort is het zover, dan mag je kind zijn DTP- en/of BMR-prik halen. Deze beschermen jouw kind en anderen tegen de ernstige infectieziekten difterie, tetanus en polio (DTP) en tegen bof, mazelen en rodehond (BMR). De prikken vallen onder het Rijksvaccinatieprogramma van het RIVM.

Bijlage uitnodiging DTP- en/of BMR-vaccinatie

Dit is de bijlage die zit bij de uitnodiging van het RIVM voor de DTP en/of BMR-vaccinatie. Vertaal deze pagina door de vertaalfunctie. Deze is rechtsboven op de website te vinden.

Heeft je kind deze prik(ken) rond de leeftijd van 9 jaar al gehad? En heb je geen toestemming gegeven voor het uitwisselen van de gepersonaliseerde vaccinatiegegevens aan het RIVM? Dan kun je de brief als niet verzonden beschouwen.

Waar en wanneer

In de brief van het RIVM staan de datum, tijd en priklocatie bij jullie in de buurt om de prikken te halen. Neem de vaccinatiekaart(en) en het vaccinatiebewijs van het RIVM mee. Ook van vaccinaties die je eventueel eerder hebt gehad.

Kan jouw kind de prik(ken) niet komen halen? Kijk dan onder contact bij de veelgestelde vragen. Hier geven we aan wanneer je de prik kan halen.

Vragen of meer informatie

Op deze website vind je meer informatie over de prikken van het Rijksvaccinatieprogramma en video’s over de vaccinatiedagen.

Toestemming geven: vaccinatiegegevens uitwisselen met het RIVM

Wij vragen aan alle ouders en jongeren om de vaccinatiegegevens met het RIVM te delen. Dit is belangrijk om zeker te weten dat jouw kind de juiste vaccinatie(s) op het juiste moment krijgt.
Wanneer je geen toestemming geeft, blijf je van het RIVM uitnodigingen ontvangen.

Om deze gegevens te mogen uitwisselen is er toestemming van jou als ouder of wettelijke vertegenwoordiger nodig. Dit vragen we voorafgaand aan de prik.

Let op: kun jij als ouder of wettelijk vertegenwoordiger er niet bij zijn? Vul dan onderstaande gegevens in en laat je kind het ondertekend meenemen. We mogen de prik(ken) alleen geven als er een volwassene aanwezig is.

0 Ik geef toestemming aan CJG Rijnmond om de gepersonaliseerde vaccinatiegegevens uit te wisselen met het RIVM.

0 Ik geef deze toestemming niet.

Handtekening ouder/wettelijke vertegenwoordiger:

Handige informatie en tips ter voorbereiding op de afspraak:

  • Kijk op de pagina Mijn afspraak of scan de QR-code:
    • Om je kind voor te bereiden op de prik.
    • Wat je kunt doen als je kind prikangst heeft.
  • De prik komt in de bovenarm. Laat je kind makkelijke kleding aantrekken, bijvoorbeeld een shirt met korte mouwen.
  • Parkeren is tijdens de vaccinatiedag gratis.

Mijn kind heeft geen afspraak gehad

Het kan zijn dat we je kind afgelopen jaar zouden uitnodigen voor een afspraak (met vaccinaties) op een CJG-locatie. Helaas is dit, door een personeelstekort, niet gelukt. Omdat de vaccinaties je kind beschermen tegen ernstige infectieziekten, vinden we het belangrijk de prikken aan te bieden. We nodigen je kind daarom uit om in het voorjaar naar één van onze vaccinatiedagen te komen.
 

Naast de DTP- en BMR-prik, is jouw kind ook aan de beurt voor de HPV-prik. Het is veilig om deze vaccinaties tegelijk te geven. Mocht je dit niet prettig vinden, dan kun je op de priklocatie de mogelijkheden met onze professionals bespreken.
 

Heb je zorgen of vragen over opvoeden, opgroeien of verzorging? Het is altijd mogelijk om een extra afspraak te maken of contact met ons op te nemen. Onze professionals geven graag advies en bieden waar nodig ondersteuning.